عضو واحد ویژه شبکه حقانی در منطقه کشمیرِ هند بازداشت شد

شبکه حقانی برای جنگ با حکومت پیشین افغانستان و متحدان غربی آن دست به حمله‌های مرگ‌بار ‏انتحاری و انفجاری زده بود

این فرد عبدالوحید پسر سرور نام دارد و در هفتم اوت به‌شکل غیرقانونی به هند سفر کرده بود-republicworld

پلیس جامو و کشمیر هند روز پنجشنبه ۱۹ مرداد (۱۰ اوت) اعلام کرد که یک شهروند افغانستان و عضو واحد بدر شبکه حقانی را به اتهام فعالیت تروریستی بازداشت کرده است.  

رسانه‌های هندی گزارش دادند که این فرد عبدالوحید پسر سرور نام دارد و در هفتم اوت غیرقانونی به هند سفر کرده و پلیس منطقه پونچ او را بازداشت کرده است. 

این رسانه‌ها گزارش دادند که احتمالا این عضو گروه بدر به‌عنوان راهنما در مسیرهای ورود تروریست‌ها به خاک هند فرستاده شده است.  

این عضو شاخه بدر در دادگاه هند به بازداشت ۱۰ روزه محکوم و فرستاده شده است. 

یک مقام ارشد پلیس هند گفته است که این شهروند افغان به اتهام‌ فعالیت‌های غیرقانونی، توطئه و اقدام تروریستی، و عضویت در یک سازمان تروریستی در بازداشت است. 

Read More

This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)

واحد بدر از نام بدرالدین حقانی، فرزند سوم جلال‌الدین حقانی، بنیان‌گذار شبکه حقانی، گرفته شده است. بدرالدین حقانی، برادر سراج‌الدین حقانی، وزیر کشور (داخله) طالبان، بیش از ده سال پیش در حمله پهپاد آمریکایی در منطقه وزیرستان شمالی پاکستان کشته شد.  

شبکه حقانی برای جنگ با حکومت پیشین افغانستان و متحدان غربی آن دست به حمله‌های مرگ‌بار انتحاری و انفجاری زده بود و تا امروز گردان‌‌های انتحاری در اختیار دارد.  

حکومت طالبان و به‌ویژه شبکه حقانی روابط نزدیک با حکومت پاکستان دارد. با روی کار آمدن مجدد حکومت طالبان در اوت ۲۰۲۱ در افغانستان، هند نگران ورود تروریست‌ها به منطقه کشمیر تحت اداره آن کشور است.  

به نظر کارشناسان سیاسی، روی کار آمدن حکومت طالبان در افغانستان عمق استراتژیک اسلام‌آباد در افغانستان را شکل داده است و بیم آن می‌رود که از شهروندان افغانستان و خاک آن کشور علیه کشورهای دیگر استفاده شود.  

طالبان دو دهه جنگ را در افغانستان با روایت «جهاد و جنگ با کفار» پیش بردند و توانستند از شهروندان سربازگیری کنند. پس از پایان ماموریت نظامی آمریکا و ناتو در اوت ۲۰۲۱ و سرنگون شدن حکومت جمهوری افغانستان، طالبان مدعی شکست دادن «غرب» و «پایان اشغال» شدند.

نگرانی جدی وجود دارد که گروه‌های تروریستی شهروندان افغان را به بهانه «جهاد» به منطقه کشمیر زیر سلطه‌ هند ببرند. این در حالی است که در پاکستان مدارس دینی زیادی وجود دارد که در چهار دهه گذشته، شهروندان افغانستان را جذب کرده‌ و برای جنگیدن به افغانستان فرستاده‌اند.

هند و پاکستان اختلاف مرزی جدی در کشمیر دارند که بارها به درگیری نظامی انجامیده است.  

در دوران حکومت طالبان، گزارش‌هایی مبنی بر دستیابی تروریست‌ها در کشمیرِ هند به تسلیحات پیشرفته نیروهای حکومت پیشین افغانستان منتشر شده است. 

بیشتر از جهان